Beroepsvereniging VIV

Om de kwaliteit van mijn werk en de praktijk te borgen, en om mijn cliënten de mogelijkheid te geven van (gedeeltelijke) vergoeding van consulten, ben ik lid van de beroepsvereniging VIV. Als lid van de VIV voldoe ik aan diplomavereisten, doe ik jaarlijks aan her- en bijscholing, voldoet mijn praktijk en mijn administratie aan de wettelijk gestelde kaders, vraag ik jou om je feedback, en heb ik intervisie met beroepsgenoten om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden. 

Vektis

Als zorgaanbieder heb je een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. De informatie uit het AGB-register is de basis voor zorgzoekers en zorgvinders . Vektis beheert het AGB-register, en is de enige organisatie die de codes kan en mag uitgeven.  Een erkenning krijg je door lid te zijn van een erkende beroepsvereniging.

Kwaliteitsregister RBCZ

Enkele zorgaanbieders zoals Univé en VGZ, stellen als aanvullende voorwaarde voor declaratie van facturen dat de zorgverlener is aangesloten bij een koepelorganisatie. Ik ben als registertherapeut BCZ ® aangesloten bij koepelorganisatie RBCZ.

RBCZ is het kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in de complementaire zorg.